Bemutatkozó

Termékdíj

EMCS/Jövedék

Kapcsolatok

Jogszabályok

Árajánlatkérés

Referenciák

 

 

 

 

EMCS/Jövedék

Jövedéki adóalanyokra specializálódva kétféle szolgáltatással állunk Ügyfeleink rendelkezésére.

1. EMCS kommunikáció lefolytatása Ügyfelünk helyett

Az EMCS rendszer (Excise Movement and Control System - Jövedéki Árumozgási és Ellenőrző Rendszer) egy olyan számítógépes rendszer, amely a jövedéki termékek közösségen belüli, adófelfüggesztéssel való szállításának felügyeletét, nyomon követését hivatott megvalósítani.

A rendszerben indított és érkeztetett valamennyi szállítmányt egy elektronikus okmány (e-TKO) segítségével felügyelnek, melynek állapotai mutatják meg a szállítás folyamatát, a szállítmány feladója általi benyújtásától egészen a címzett általi visszaigazolási jelentés feladóhoz való visszaérkezéséig.

A rendszer kötelező használatának bevezetése Magyarországon indítás és érkeztetés terén egyaránt 2010. április 1.

Azon Gazdálkodók, akik nem kívánnak szoftvert vásárolni, sem az EMCS ABEV-es használatát megtanulni és alkalmazni, legegyszerűbb megoldásként megbízhatnak minket a feladat elvégzésével. Mi elvégezzük a Gazdálkodó helyett, annak nevében az EMCS indítás/érkeztetés teljes kommunikációját (beleértve az esetleges módosításokat, hibajelentéseket, részleges fogadást, vagy elutasítást is természetesen).

Szolgáltatásunkról bővebb tájékoztatást itt olvashat: EMCS szolgáltatásismertető

2. Jövedéki jelentések elektronikus benyújtása Ügyfelünk helyett

2010. január 1-től azoknak az egyszerűsített adóraktári engedéllyel rendelkező adózóknak akik az adóhatóság felé kötelezően elektronikus úton teljesítenek, azoknak a jövedéki elszámolást is kötelezően elektronikus úton kell benyújtani a hivataloknak. Ezen adónem tekintetében egy évben két bevallást kell benyújtani az érintett Gazdálkodóknak, egyet minden év augusztus 15-ig és a másodikat december 15-ig. Azon Gazdálkodók helyett, akik nem kívánnak az elektronikus ügyintézéssel bajlódni, elkészítjük és benyújtjuk a szükséges jelentéseket.

  

 

Kapcsolatok